Vi tilbyder vejledning og vaccination i forbindelse med udlandsrejser. 

Rejsevaccination/malariaprofylakse og vejledning i forbindelse med udlandsrejse, er ikke dækket af sygesikringen og er derfor et privat tilbud i lægehuset med egen betaling.

Vi rådgiver her i huset kun til simple og ukomplicerede rejser og rejsemål. Skal du på back-packing, rejse rundt i fremmede lande, bo under ukendte forhold, opholde dig i junglen eller under uciviliserede forhold skal du rådgives og vaccineres på en rejsevaccinationsklinik. Uanset hvor du vælger at blive vaccineret, er det vigtigt at du kommer i god tid. Nogle vacciner skal gives op til 6 måneder i forvejen.

Ved ønske om rejsevaccination skal du booke tid til vaccinationskonsultation hos sygeplejerske Tina Stær. Til konsultation i praksis skal du være klar med følgende oplysninger:

Hvor går rejsen hen?:
Hvor mange Rejser i?:(børns alder)
Hvornår skal du rejse?:
Hvor længe varer rejsen?:
Hvilket formål har rejsen?:
Hvordan rejser du?:(boligforhold – backpacker?)

Hvis du er medlem af Sygesikringen Danmark kan du muligvis få delvis refusion for udgifter til rejsevaccination.
Hvis du har fået rejsevaccination ved privat udbyder som f.eks. Danske Lægers Vaccinationsservice anbefales det at du kontakter samme udbyder vedrørende spørgsmål og medicin der relaterer sig til rejsen.

Information om hvilke rejsevacciner du skal have, kan du finde på www.ssi.dk– under “Vaccination af rejsende” eller på www.sikkerrejse.dk  

Pris på vaccinationskonsultation er 300 kr per patient, per besøg (15 min konsultation). Er I flere der rejser sammen – f.eks. som familie – betaler de øvrige rejsedeltagere ½ takst.

Hertil kommer prisen for den/de enkelte vacciner som du selv køber på apoteket forudgået af recept fra klinikken.

Vi anbefaler at du sidder i venteværelset 10-20 minutter efter du har fået din rejsevaccination.

Rejseguide – forholdsregler mod Malaria

Før du rejser til et område med Malaria skal du tage højde for følgende forholdsregler:

  1. Sørg for at få forebyggende medicin af din læge. Husk at medicinen skal tages fra 1-21 dage før afrejse, da den kan variere afhængig af type.
  2. Spørg lægen eller sygeplejersken, om du skal have medicin med til selvbehandling, hvis du skulle være uheldig og få Malaria.
  3. Undersøg om dit sundhedskort og/eller din forsikring dækker, hvis du skulle blive indlagt i udlandet.
  4. Tal med lægen eller sygeplejersken om, hvorvidt det er nødvendigt med vaccinationer eller anden medicin mod andre sygdomme. For eksempel er der mange områder med stor risiko for at få maveinfektioner under din rejse.

Du kan finde yderligere informationer om Malaria og malariaudsatte områder på Statens Serum Instituts hjemmeside.